Skoči na glavno vsebino

OŠFM-Dostopnost

Izjava o dostopnosti

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA) osnovne šole zavezuje glede vsebine spletišč in mobilnih aplikacij, ki se nanašajo na osnovne informacije o zavodu, informacije o vpisnem postopku in druge upravne informacije, kot so na primer šolski koledar in urniki. OŠ Franja Malgaja šentjur upravlja šolsko spletno stran na storitvi Arnes splet in omogoča dostopnost spletišča www.fmalgaja.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom. Za ta namen na spletni strani uporabljamo vtičnik SOGO. Ta vtičnik obiskovalcem omogoča, da spletišče prilagodijo svojim potrebam. Obiskovalci spletišča tako lahko spremenijo kontrast barv na spletišču, ustavijo premike in uredijo besedilo tako, da so vse povezave podčrtane.

Stopnja skladnosti
Spletišče www.fmalgaja.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina
Dostopnost spletišča www.fmalgaja.si nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti ali pa spadajo med izjeme, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:
skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
različne kompleksne tabele s podatki,
organigram OŠ Franja Malgaja šentjur,
urniki (izjema po 3. členu, 2. odstavku, 5. točki ZDSMA).

Priprava izjave o dostopnosti
Izjava je bila nazadnje pregledana 13. aprila 2023.

Povratne in kontaktne informacije
Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.fmalgaja.si, kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov tajnistvo@fmalgaja.si. Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek
V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

 

Dostopnost