Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Šolska ekskurzija v Beljak

V petek, 17. maja, smo se z učenci 6. in 7. razreda pri izbirnem predmetu nemščina odpravili na enodnevno ekskurzijo, v avstrijsko zvezno deželo Koroška (nemško: Kärnten).  

Najprej smo se ustavili na gradu Vajškra (nemško: Landskron) v Adlerarene, kjer so učenci doživeli novo avanturo živalskega sveta. V okolju znamenitega gradu smo v prostem letu prisostvovali predstavi ujed.

Park Adlerarene na gradu vključuje manjši živalski vrt z ujedami, kjer smo lahko občudovali mnogo vrst ptic – od krokarjev, najrazličnejših sov pa vse do orlov.

Nato smo se sprehodili po drugem največjem mestu na avstrijskem Koroškem – Beljaku (nemško: Villach), kjer smo si ogledali glavne znamenitosti srednjeveškega jedra okoli glavnega trga in cerkve sv. Jakoba z najvišjim zvonikom na Koroškem, ter imeli tudi nekaj prostega časa.

Popoldan smo pot nadaljevali na opičjo vzpetino (nemško: Affenberg), kjer smo v urejenem parku opazovali japonske opice makaki pri igri, hranjenju, plavanju …

Ekskurzijo smo zaključili s sprehodom v Vrbi (nemško: Velden am Wörther See) na Koroškem, ob Vrbskem jezeru (nemško: Wörthersee), največjem koroškem ledeniškem jezeru, ob katerem je močno razvit turizem.

V tujejezičnem okolju so se učenci odlično znašli in tovrstna popestritev pouka ter praktična raba nemškega jezika je zagotovo dobra spodbuda za nadaljnjo učenje.

 

Dostopnost