Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OKROŽNICA – NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2024

Kot ste že seznanjeni, bo v torek, 7. maja 2024, v četrtek, 9. maja 2024, ter v ponedeljek, 13. maja 2024, potekalo nacionalno preverjanje znanja za učence 6. in 9. razreda. Nacionalno preverjanje znanja je za šestošolce in devetošolce obvezno, naknadnega roka za preverjanje pa ni.

V torek bo preverjanje iz SLO za učence 6. in 9. razreda, v četrtek preverjanje iz MAT za učence 6. in 9. razreda (v obeh primerih tudi za učence OPP NIS) ter v ponedeljek, preverjanje iz TJA za učence 6. razreda, FIZ (tretji predmet) za učence 9. razreda in družboslovje za učence 9. razreda OPP NIS.  

Učenci 6. in 9. razreda, ki preverjate znanje, pridete v TOREK, 7. maja, v ČETRTEK, 9. maja, in v PONEDELJEK, 13. maja, v šolo ob 7.45 uri. Na oglasnem panoju si ogledate vašo razporeditev in počakate pred učilnico, kjer boste preverjali znanje. Ob 7.50 skupaj z nadzornimi učitelji vstopite v učilnico, kjer vas nadzorni učitelji posedejo po priloženem sedežnem redu in vam podajo potrebna navodila.

Učenci 6. in 9. razreda pričnete s preverjanjem natanko ob 8.00 in pišete 60 min brez odmora. Po končanem preverjanju skupaj z učitelji zapustite učilnico in odidete k pouku po urniku za tisti dan.

Učenci 7. in 8. razreda pričnete pouk s prvo uro (predure odpadejo), ki traja od 8.00 do 9.00. Po končani podaljšani prvi šolski uri pouk nadaljujete po urniku.

Za učence od 1. do 5. razreda in POŠ Blagovna ni sprememb glede pouka in pridejo v šolo kot vsak drug dan.

 

Prosim vse učence, da v dnevih preverjanja s svojim vedenjem omogočite učencem 6. in 9. razreda nemoteno izvajanje nacionalnega preverjanja znanja.

Vsem učencem, ki preverjate znanje, želim veliko zbranosti, natančnosti – predvsem pa znanja, s katerim boste pokazali, da ste se v teh letih šolanja na OŠ Franja Malgaja Šentjur veliko naučili.

VELIKO USPEHA!

 

Ravnatelj:
mag. Jure Radišek

 

Dostopnost