Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Evropski teden mobilnosti: 16. 9. 2022─22. 9. 2022

Od 16. 9. do 22. 9. 2022 poteka Evropski teden mobilnosti, v času katerega Občina Šentjur organizira različne dejavnosti. Po načelih trajnostne mobilnosti želijo vsem prebivalcem mesta predstaviti alternative za bolj zdravo, zeleno in prijazno mesto ob zmanjševanju uporabe avtomobila.
 
Učenci naše šole bodo v tem času vključeni v naslednje aktivnosti:
 
– Prometna kača:  od petka, 16. 9. 2022, do četrtka, 22. 9. 2022 bomo vsak dan beležili, kako so prišli otroci v šolo. Vzpodbujamo jih, da pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Tisti, ki ste zelo oddaljeni, pa imate možnost, da avtomobil parkirate v bližini šole (na parkirišču pri trgovini Kea, v Zgornjem trgu, za IKC-jem, pri vrtcu …) in otroka peš pospremite do šole (obvezno za 1. razred) ali pot nadaljuje sam po pločniku, cesto pa obvezno prečka na označenih prehodih za pešce. 
 
– Predstava Prometne zagate: v petek, 16. 9. 2022 so si učenci od 1. do 3. razreda in oddelka s prilagojenim programom ogledali animacijsko predstavo, v kateri so skupaj s čebelo Počasnelo spoznali, da na pešce prežijo številne nevarnosti in da cesta ni igrišče. 
 
– Dan gasilcev za učence 1. in 2. razred ter OPP (v ponedeljek in torek).
 
– Izvedba kolesarskega spretnostnega poligona za učence 5. razreda (v sredo in četrtek).
 
– Predstava “Križko in Rdečka” za učence 4. razreda (v sredo).
 
– Likovni natečaj na temo Trajnostno povezavi za učence od 1. do 5. razreda in OPP.
 
Pripravili so veliko izbiro aktivnosti, na katere ste vabljeni tudi vi. Prilagamo PROGRAM ETM 2022, kjer si lahko pogledate, kaj se bo dogajalo.
 
Skrajni čas je, da začnemo skrbeti za naš planet in našo prihodnost! Z majhnimi koraki se daleč pride!
 
 
Koordinatorica Evropskega tedna mobilnosti: Breda Skutelj

 

Dostopnost